مزایا ومعایب ظروف یکبار مصرف
زمانی که برای اولین بار ظروف یکبار مصرف وارد بازارها شدند، همه نفس راحتی کشیدند و به خود وعده زندگی سالمتر و البته راحتتری دادند. در حال حاضر سالهاست که این ظروف حتی در نذریها و سفرههای ما جای خود را باز کردهاند و از زمانی که نذری در سینیها و ظروف فلزی در بین مردم پخش میشد زمان زیادی گذشته است.
مزایای استفاده از ظروف یکبار مصرف:
۱- دارای مقاومت به مواد الکلی
۲- صرف انرژی کمتر برای تولید
۳- قابلیت شکل پذیری بالا با گستردگی متفاوت خواص فیزیکی
۴- طرح پذیری
۵- شفاف بودن
۶-حفظ بهداشت و سلامت غذا به خصوص در رستورانها
۷-بسته بندی راحت، سریع و مطمئن
۸-حمل آسان مواد غذایی
۹-تنوع بالا و کارایی متفاوت
معایب استفاده از ظروف یکبار مصرف:
۱ – اشکال در بازیافت آنها و مخاطرات محیط زیست
۲-عدم مقاومت برخی ظروف غیراستاندارد در برابر حرارت مواد غذایی
۳ – انتقال مواد مضر ( مونومر ها) به غذا در شرایط خاص
۴ – قابل استفاده در ماکروویو نمی باشد.
نتیجه گیری اخلاقی:
اصولا ظروف یکبار مصرف برای یک بار استفاده ساخته شدهاند زیرا در صورت تکرار شیارهای بسیار کوچکی که قابل رویت هم نیستند در آنها به وجود میآید که علاوه بر مستعد کردن شخص به عفونتهای دستگاه گوارش به علت آزاد کردن مولکولهای آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار میدهند و اگر ظروف یکبار مصرف تحت استانداردهای خاص تولید، توزیع و مصرف شوند، میتوانند در بسیاری از موارد به کمک انسان آمده و کیفیت زندگی را ارتقا دهند.
امروزه با توجه به گرمایش کره زمین، کم شدن منابع آبی و نابود شدن جنگلها، حفظ و ارتقا بهداشت محیط زیست وظیفه همه انسانها به شمار میرود. از این رو باید استفاده از ظروف یکبار مصرف بی کیفیت را به حداقل رسانده و ظروف یکبار مصرف باکیفیت را جایگزین آنها کنیم تا آسیبهای ناشی از مواد پلاستیکی را به حداقل برسانیم.