تاریخچه مدرنیزه ظروف یکبار مصرف

forumبدون دیدگاه

تاریخچه مدرنیزه ظروف یکبار مصرف

تاریخچه مدرنیزه ظروف یکبار مصرف-باگسترش صنعت مدرن امروزی به ویژه رشد روز افزون مهندسی‌ پتروشیمی، بسیاری از رزین‌های مصنوعی و مواد پلاستیکی با کیفیت و قیمت مناسب برای تولیدات کشاورزی و صنعتی تهیه شده اند.استفاده از فیلم های پلاستیکی، فوم‌های پلاستیکی (به عنوان مثال مواد بسته بندی و غیره) و ورق‌های پلاستیکی در بسیاری از موارد باعث ارتقا تولیدات صنعتی و کشاورزی وکیفیت زندگی‌ مردم شده است. لیکن این پلاستیک‌ها پس از استفاده در طبیعت، رودخانه ها، کوهستان ها، پارک‌ها و خیابان‌ها رها میشوند.

آلودگی‌ زیست محیطی‌

این وضعیت منجر به آلودگی‌ زیست محیطی‌ میشود که به آن «آلودگی‌ سفید» می‌‌گویند. در سال‌های اخیر، بسیاری از کشور‌ها قوانینی برای محدود کردن استفاده از پلاستیک‌ها و فوم‌های پلاستیکی وضع کرده اند تا آلودگی‌ سفید را کاهش بدهند. علاوه بر این، تلاش‌های زیادی برای تجزیه پذیر شدن رزین‌های مصنوعی و مواد پلاستیکی انجام داده اند.با توجه به مواد مورد استفاده در ساخت پلاستیک‌ها و پلیمرها، تجریه این مواد در طبیعت می‌تواند صدها سال و حتی دو تا چهار قرن طول کشد.

 

شیوه زندگی سریع امروز

با شیوه زندگی سریع امروز بسیاری از مردم از اسنک‌های غذا‌یی بدلیل سهولت استفاده میکنند. این غذا‌های تند مصرف نیازمند ظروف نگهداری بی شماری میباشند که در گذشته فوم بودند که این ظروف در دمای بالا هم برای بدن انسان و هم محیط‌زیست آسیب زننده هستند.اینگونه پلاستیک‌های فومی امروزه قدغن شده و بشر امروزین به دنبال تولید ظروف یکبار مصرفی است . تولیدظروف پلاستیکی در ایران نیز باعث شده که نام کشورمان در بین ۱۰ کشور نخست پر مصرف ظروف یک بار مصرف پلاستیکی مشاهده شود.

مزایب ومعایب لیوان کاغذی

تغییرات گسترده در تولید لیوان‌های کاغذی و پلاستیکی در طول چند دهه گذشته رخ داده است. سازمان حفاظت محیط زیست نشان می‌دهد که تولید کاغذ بیشتر از ۳۰۰ درصد از سال ۲۰۰۷ نسبت به ۱۹۰۷ افزایش یافته است. بیش از یک میلیون کاغذ در سال ۲۰۰۷ تولید شده که شامل ظروف و لیوان کاغذی است که تقریبا همه آنها دور انداخته شده است. همچنین بیش از ۸۰۰٫۰۰۰ تن ظروف و لیوان پلاستیکی تولید شده که بیشتر آنها دور ریخته شده است.

یکی از مزیت‌های لیوان کاغذی این است که می‌توانند زیست‌تخریب‌پذیر باشند بدین معنا که در طول زمان تجزیه شده بدون اینکه آسیب به محیط زیست بزنند. به دلیل حجم قابل توجه لیوان‌های تولید شده تأثیر آنها بر روی دفن زباله هم نگران‌کننده است. لیوان‌های کاغذی را می‌توان برای نوشابه‌های گرم و سرد استفاده کرد. اغلب لیوان‌های کاغذی دارای لایه مومی‌شکل برای افزایش دوام آنها هستند اما این مواد ضد آب می‌توانند باعث شوند لیوان‌ها سخت‌تر بازیافت شوند. هر دو لیوان‌های کاغذی و پلاستیکی می‌توانند از مواد قابل بازیافت ساخته شوند که آنها را گزینه بهتری برای محیط زیست نسبت به تولید مرسوم می‌کند. مواد قابل بازیافت باعث صرفه‌جویی در انرژی از طریق عدم نیاز به به دست آوردن مواد خام می‌شوند. بازیافت مواد همچنین مقدار زباله موجود در محل دفن را کم می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
ابداع پلاستیک هایی با خاصیت رسانایی
نوشتهٔ بعدی
مزایا ومعایب ظروف یکبار مصرف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.