مزایا ومعایب ظروف یکبار مصرف

مزایا ومعایب ظروف یکبار مصرف

زمانی که برای اولین بار ظروف یکبار مصرف وارد بازارها شدند، همه نفس راحتی کشیدند و به خود وعده زندگی سالم‌تر و البته راحت‌تری دادند. در حال حاضر سا‌ل‌هاست که این ظروف حتی در نذری‌ها و سفره‌های ما جای خود را باز کرده‌اند و از زمانی که نذری در سینی‌ها و ظروف فلزی در بین مردم پخش می‌شد زمان زیادی گذشته ‌است.

مزایای استفاده از ظروف یکبار مصرف:

۱- دارای مقاومت به مواد الکلی

۲-  صرف انرژی کمتر برای تولید

۳- قابلیت شکل پذیری بالا با گستردگی متفاوت خواص فیزیکی

۴- طرح پذیری

۵- شفاف بودن

۶-حفظ بهداشت و سلامت غذا به خصوص در رستوران‌ها

۷-بسته بندی راحت، سریع و مطمئن

۸-حمل آسان مواد غذایی

۹-تنوع بالا و کارایی متفاوت

 

معایب استفاده از ظروف یکبار مصرف:

۱ – اشکال در بازیافت آنها و مخاطرات محیط زیست

۲-عدم مقاومت برخی ظروف غیراستاندارد در برابر حرارت مواد غذایی

۳ – انتقال مواد مضر ( مونومر ها) به غذا در شرایط خاص

۴ – قابل استفاده در ماکروویو نمی باشد.

نتیجه گیری اخلاقی:

اصولا ظروف یکبار مصرف برای یک بار استفاده ساخته شده‌اند زیرا در صورت تکرار شیارهای بسیار کوچکی که قابل رویت هم نیستند در آنها به وجود می‌آید که علاوه بر مستعد کردن شخص به عفونت‌های دستگاه گوارش به علت آزاد کردن مولکول‌های آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار می‌دهند و اگر ظروف یکبار مصرف تحت استانداردهای خاص تولید، توزیع و مصرف شوند، می‌توانند در بسیاری از موارد به کمک انسان آمده و کیفیت زندگی را ارتقا دهند.

امروزه با توجه به گرمایش کره زمین، کم شدن منابع آبی و نابود شدن جنگل‍ها، حفظ  و ارتقا بهداشت محیط زیست وظیفه همه انسان‌ها به شمار می‌رود. از این رو باید استفاده از ظروف یکبار مصرف بی کیفیت را به حداقل رسانده و ظروف یکبار مصرف باکیفیت را جایگزین آنها کنیم تا آسیب‌های ناشی از مواد پلاستیکی را به حداقل برسانیم.

تاریخچه مدرنیزه ظروف یکبار مصرف

تاریخچه مدرنیزه ظروف یکبار مصرف

تاریخچه مدرنیزه ظروف یکبار مصرف

تاریخچه مدرنیزه ظروف یکبار مصرف-باگسترش صنعت مدرن امروزی به ویژه رشد روز افزون مهندسی‌ پتروشیمی، بسیاری از رزین‌های مصنوعی و مواد پلاستیکی با کیفیت و قیمت مناسب برای تولیدات کشاورزی و صنعتی تهیه شده اند.استفاده از فیلم های پلاستیکی، فوم‌های پلاستیکی (به عنوان مثال مواد بسته بندی و غیره) و ورق‌های پلاستیکی در بسیاری از موارد باعث ارتقا تولیدات صنعتی و کشاورزی وکیفیت زندگی‌ مردم شده است. لیکن این پلاستیک‌ها پس از استفاده در طبیعت، رودخانه ها، کوهستان ها، پارک‌ها و خیابان‌ها رها میشوند.

ادامه مطلب …

ابداع پلاستیک هایی با خاصیت رسانایی

محققان کانادایی در جریان تحقیق خود، روشی ابداع کرده اند که به زودی ساخت پلاستیک های نیمه هادی پایدار ، ارزان قیمت و قابل انعطاف را به واقعیت تبدیل می کند.

در این تحقیق با استفاده از یک واکنش ساده آب زدایی که تنها محصول جانبی آن آب است، روشی برای ساخت پلیمرهای کانجوگیت (پلاستیک هایی که همانند فلزات الکتریسته را هدایت می کنند) ابداع کرده اند.طبیعت از این واکنش میلیاردها سال و صنعت بیش از صد سال استفاده کرده است. این واکنش یکی از ارزان قیمت ترین و مناسب ترین واکنش ها برای محیط زیست در زمینه تولید پلاستیک است.

آب زدایی یک روش معمول برای ساخت پلیمرها است؛ پلیمرها زنجیره ای از مولکول ها یا مونومرهای تکرار شونده هستند که همانند یک قطار بهم پیوسته اند.طبیعیت از واکنش آب زدایی برای ساخت قندهای پیچیده از گلوکز و پروتیین ها و سایر بلوک های ساختمانی بیولوژیکی مانند سلولوز استفاده می کند. تولید کنندگان پلاستیک از این واکنش برای ساخت همه چیز از نایلون گرفته تا پلی استر استفاده می کنند.با این حال محققان همچنان در حال فعالیت برای تکمیل روش خود هستند و در عین حال تلاش دارند تا روش های سنتز آب زدایی را برای سایر طبقات پلیمرهای کانجوگیت بکار برند.نتایج این تحقیق در مجله Chemistry – A European Journal منتشر شده است.

مدرسه ای با شهریه متفاوت

در اقدامی بسیار تحسین برانگیز یک مدرسه غیردولتی در هندوستان بجای شهریه ازدانش آموزان خواسته است هر روز با یک کیسه پلاستیک جمع آوری شده از مسیر به مدرسه مراجعه کنند.

یک زوج هندی سال های متمادی در فکر افتتاح مدرسه برای کودکان فقیر بودند تا اینکه در سال ۲۰۱۶ این مدرسه آغاز به کار کرد.

در آغاز  والدین خیلی با «مدرسه شهریه پلاستیکی» همکاری نمی کردند اما به مرور زمان همه چیز بهتر شد.

فعالیت مدرسه با ۲۰ دانش آموز آغاز شد و اکنون به ۱۱۰ نفر رسیده است.

این زوج تصمیم دارند ۱۰۰ مدرسه دیگر در نقاط دیگر هند راه اندازی کنند.

نوآوری های المپیک ۲۰۲۰ ژاپن

به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از دیلی‌میل، کمیته سازماندهی بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو اعلام کرد قرار است سکوهای توزیع مدال این بازی‌ها از پلاستیک‌های بازیافتی که توسط شهروندان ژاپنی جمع‌آوری شده، ساخته شود.

برای نخستین بار است که سکوهای المپیک از مواد بازیافتی ساخته می‌شود. طبق اعلام کمیته سازماندهی بازی‌های توکیو، برای تولید ۱۰۰ سکو ۴۵ تن پلاستیک نیاز است.

ژاپنی‌ها برای ساخت مدال‌های المپیک نیز از مواد بازیافتی استفاده کرده‌اند. پیش از این از شهروندان ژاپنی خواسته شده بود وسایل الکترونیکی خود را که از کار افتاده به کمیته برگزاری بازی‌ها تحویل دهند. برای این کار ۲۷۰۰ کیلو برای برنز، ۳۰٫۳ کیلو برای طلا و ۴٫۱۰۰ کیلو برای مدال نقره مواد لازم است.

ورزشکاران ژاپن نیز در جریان بازی‌های المپیک لباس‌هایی را می‌پوشند که از مواد بازیافتی تهیه شده است. همچنین دولت ژاپن در نظر دارد قبل از بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ کیسه‌های پلاستیکی را تولید کند و در اختیار فروشگاه‌ها قرار دهد. کمیته سازماندهی بازی‌ها با این حرکت امیدوار است کیسه‌های یکسانی برای کاربران مورد استفاده قرار بگیرد.این حرکت با هدف کاهش ضایعات پلاستیکی در اقیانوس‌های جهان انجام شده است. انتظار می‌رود این موضوع مهمترین محور مورد بحث رهبران کشورهای مختلف در نشست ماه بعد باشد. شینزو آبه نخست وزیر ژاپن گفته است او می‌خواهد ژاپن به یک رهبر جهانی در کاهش زباله‌های پلاستیکی دریایی تبدیل شود.

اولویت روش های فرهنگ سازی در حوزه بازیافت مواد یکبار مصرف

از اولویت های فرهنگ سازی و تشویق افراد به بازیافت محصولات مختلف مخصوصا محصولات یکبار مصرف این است که افراد را با محصولاتی که قرار است از این مواد تولید شود آشنا کنیم

زمانیکه مصرف کنندگان بدانند که ضایعات بازیافتی قرار است به چه محصولاتی تبدیل شود، با رغبت بسیار بیشتری بازیافت را انجام می‌دهند.

در این خصوص تحقیقات فروان و گسترده ای انجام پذیرفته که این مهم را تصدیق می کند.

یک بررسی در محل‌ جمع‌آوری زباله‌های سالن دانشگاهی انجام شد. در سالنی که به محصولات حاصل از مواد بازیافتی اشاره شده بود، ۵۱/۵ درصد از موادی که وارد بخش زباله‌های دفنی شده بودند، بازیافت‌پذیر بودند؛ درحالی‌که این مقدار در سالن کنترل ۶۲/۹ درصد بود. این تفاوت نشان می‌دهد پیام بازیافت موجب شده است دانشجویان به‌جای اینکه ضایعات بازیافت‌پذیر را در بخش زباله‌های دفنی بیندازند، مقدار بیشتری از آن‌ها را وارد جایگاه‌ ضایعات بازیافت‌پذیر کنند.

نتایج بررسی های مختلف شواهد قانع‌کننده‌ای فراهم می‌کند که نشان می‌دهد زمانیکه مصرف‌کنندگان از موضوع تبدیل مواد بازیافتی آگاه می‌شوند، بازیافت بیشتری انجام می‌دهند. برجسته‌سازی تبدیل مواد بازیافتی به محصولات جدید باید در اولویت فرهنگ سازی حوزه پسماند باشد.