تاریخچه بازیافت زباله در ایران

forumبدون دیدگاه

بازیافت در ایران سابقه ای نزدیک به ۶۰ سال دارد اولین کارخانه کود آلی در سال ۱۳۳۷ در اصفهان ساخته شد، چند سال بعد انگلیسی‌ها یک کارخانه کمپوست در صالح آباد تهران تاسیس کردند. در سال ۱۳۴۸ کارخانه کمپوست اصفهان به واسطه عدم رعایت موازین بهداشتی تعطیل اما کارخانه جدیدی در سال ۱۳۶۸ جایگزین آن شد. در ادامه این روند نیز کارخانه‌های مختلف با هدف بهره‌گیری از زباله به عنوان یک منبع برای تولید کالا و انرژی مورد نیاز ساخته شدند اما با توجه به آمارهای اعلام شده این کارخانه‌ها تنها توانسته‌اند دو درصد بازیافت و ۱۹ درصد کمپوست را به ارمغان آورند.

کارخانه بازیافت و تولید کمپوست درشهرکرمانشاه درسال ۱۳۷۷ با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی جهت اجرای طرح‌های مدیریت پسماند تاسیس شد. شروع اجرای طرح درسال ۱۳۸۰ بود که با تفکیک زباله از منازل و اختصاص ۲ سطل زباله مجزا به هرخانوار آغاز شد و به طور همزمان برای افزایش سرعت اجرای پروژه، احداث کارخانه و خرید دستگاه‌های تفکیک زباله صورت گرفت.

طرح و احداث کارخانه کمپوست کهریزک در سال ۱۳۷۲ با دو واحد ۱۰۰۰ تنى در یک مجموعه در دستور کار شهردارى تهران قرار گرفت. این کارخانه علاوه بر تولید کمپوست روزانه مى‌تواند حدود ۳۰ تن اقلامى از قبیل کاغذ، مقوا، پلاستیک و انواع مصنوعات فلزى را جداسازى و آماده بازیافت کند.

به ما چه امتیازی میدید؟ post
نوشتهٔ پیشین
تولید اسپیکر از پلاستیک های غیرقابل بازیافت
نوشتهٔ بعدی
جمع آوری پلاستیک‌های شناور در اقیانوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.